Habib Nurmagomedov ©AFP
Habib Nurmagomedov ©AFP

Kada Habib davi, on to radi sa dušom

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 11:38

Nurmagomedov je i pored velikih problema tokom priprema, ali i emotivno veoma teškom periodu zbog smrti oca, pobedio tako da ne nanese veliku bol protivniku iz poštovanja prema njegovim roditeljima

Sada već bivši UFC šampion u lakoj kategoroji, borac koji se zbog obaćanja majci odrekao pojasa nakon što ga je po treći odbranio u subotu u Abu Dabiju, Habib Nurmagomedov dokazao je da su glasine o tome da je nedavno slomio prst noge tačne.

Dagestanac je na Instagram nalogu publikovao dve fotografije, iz 7. i 8. oktobra , gde je na jednoj rentgenski snimak povređenog mesta, a na drugoj slika stopala potvrdivši ono što je nagovestio prvi čovek UFC-a, Dena Vajt po završetku meča sa Džastinom Gejdžijem. Da sve bude još neverovatnije, do 29. pobede u isto toliko MMA mečeva u karijeri Nurmagomedov je stigao tako što je udavio Amerikanca nogama.

Izabrane vesti

Veoma nezgodna povreda je dakle bila očigledno koliko-toliko sanirana do minulog vikenda, ali je Dagestanac sigurno imao velikih muka tokom poslednjih sedmica priprema. To se, međutim nije videlo u oktagonu gde je nastavio neverovatnu dominaciju. Zanimljivo je i objašnjenje jednog od najvećih boraca u istoriji ovog takmičenja i Habibovog prijatelja, Danijela Kormijea, koji tvrdi da se šampion za takav kraj borbe odlučio iz posebnih razloga. A čovek zna šta govori, što potvrđuje i usporeni snimak gde se vidi da je Nurmagomedov u jednom trenutku "zaključao" desnu ruku protivniku, ali je odlučio ipak da je pusti, iako je mogao odmah tu da ga završi. Nekoliko sekundi kasnije, sve je ipak bilo gotovo za Gejdžija.

„Gejdži je poznat po tome što se ne predaje, a i u najavama za meč je stalno to ponavljao, da će pre da umre nego baci peškir i mislim da je to malo ganulo Habiba zbog cele njegove situacije sa preminulim ocem. Mislim da nije od početka meča želeo da uradi polugu na ruci zbog roditelja protivnika. Nije želeo da mu nanese strašnu povredu, zato je i jurio taj trijangl. Prvi mu je prošao za malo, ali je drugi bio taj koji je uspavao Dastina“.


I šta reći nakon svega ovoga, osim da je čovek zaista neverovatan šampion, ali samo iz pravih razloga, to jest ljubavi prema veštini kojom se bavi, kao i poštovanju prema protivnicima. Koji ga zaslužuju, naravno pošto je Konoru Makgregoru npr. umalo polomio vrat u želji da mu se osveti za uvrede.

Habib je samo za ovaj meč morao da se nosi sa strašno emotivnim gubitkom oca i trenera Abdulmanapa, potonjim majčinim insistiranjem da napusti UFC, povredom, na kraju i samom željom da pobedi, ali ne povredi čoveka kojeg ceni.

„Dobra stvar kod davljenja je što nema fizičkih povreda, tako da već sutra mogu ponovo na trening“, izjavio je Gejdži po završetku meča sa Habibom koji mu je tako produžio karijeru i sačuvao njegove roditelje od šoka.

Kao što je poznato, Nurmagomedov je nakon borbe bacio rukavice na tlo oktagona i objavio završetak UFC karijere. Šta je dalje pred njim, ostaje da se vidi.


tagovi

UFCHabib Nurmagomedovborilačke veštineborilački sportovimma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara